«تحقیقات» و «تکنولوژی» پایههای دستیابی به بهرهوری
حسن اکبری در حاشیه بازدید از نمایشگاه عصر امید (دستاوردهای پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی) در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در اراک ارزیابی خود از نمایشگاه را اینگونه بیان کرد: با توجه به اینکه سالهای گذشته هم نمایشگاههای متعددی در هفته پژوهش و فناوری به همت دانشگاههای استان مرکزی بهخصوص دانشگاه آزاد برگزار میشود؛ اما امسال برای نخستینبار از نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد در بازار فناوری و نوآوری شهید سلیمانی بازدید میدانی داشتیم که در راستای شعار سال «تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین» برگزار شده و شرکتها در این راستا گامهای بسیار خوبی برداشتهاند.
وی اضافه کرد: یک سوم دوره خدمتی خود را در مرکز تحقیقات شیلات استان هرمزگان وابسته به سازمان تحقیقات کشور گذراندهام و با تحقیقات بیگانه نیستم، از زمانی که در اجرا کار خود را آغاز کردهام، تحقیقات را در حوزه اجرا و توسعه فعالیتهای آبزیپروری آوردهام و اگر در توسعه فعالیتهای آبزیپروری استان مرکزی توفیقی حاصل شده، بهکارگیری تحقیقات و دانش روز آبزیپروری بوده که توانستیم از ظرفیتها استفاده کنیم.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: تحقیقات و تکنولوژی یکی از پایههای رسیدن به بهرهوری است. اگر بهعنوان یک مسئول در حوزه شیلات اقدام مفیدی انجام دهم که یادگار بماند و برای سالهای بعد مؤثر واقع شود، میتواند تحقیقات باشد که این موضوع کمک میکند تا براساس جمعآوری اطلاعات و شاخصها کارها رو به جلو پیش برود.
اکبری با قدردانی از تلاش دستاندرکاران دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی ادامه داد: برگزاری اینگونه نمایشگاههای تخصصی بسیار ارزنده است و در بازدیدی که از غرفهها داشتم، شاهد بودم شرکتهای جوان، نوپا و تازهتأسیس در این عرصه گام برداشتند و تولیدات خلّاقانه دارند و برخی شرکتها نیز در حوزه کشاورزی اقدامات خوبی انجام دادهاند و بهصورت تخصصی فعالیت دارند.
وی تبیین کرد: تقاضای ما از مراکز آموزش عالی و دیگر دانشگاهها آن است که اینگونه نمایشگاهها را پربارتر و پررنگتر بازگشایی کنند تا تواناییهای شرکتهای خلّاق، فناور و دانشبنیان شناسایی و احصا شود و محصولات تولیدی آنها در بخشهای دولتی و خصوصی دیده شود.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تشریح کرد: سالهای گذشته در حوزه آبزیپروری کانون صنعت، دانش و بازار آبزیان بهعنوان یکی از کانونهای زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد توجه قرار گرفت که اقدامات بسیار خوبی رقم خورده و اکنون از طرحهای دانشبنیان در حوزه آبزیپروری حمایت میشود.
اکبری تأکید کرد: از این رو اگر طرحی جدید و بهروز ارائه شود، این کانون طرح را به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی میکند و شرکت میتواند از اعتبارات کمبهره استفاده کند، نمونهای که به تازگی پیگیری کردهایم برای یک شرکت دانشبنیان در شهرستان دلیجان است که این واحد در حوزه تکثیر و پرورش ریزجلبک در دو گرید «دارویی» و «غذایی» فعالیت دارد.
وی افزود: در حوزه تحقیقات شیلات یک متولی در سطح کشور به نام مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور داریم که این مؤسسه یکی از مراکز و مؤسسات تابع سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی است.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی مطرح کرد: وظیفه این مؤسسه تولید و انتقال دانش در مزرعه و حمایت از تولیدکننده بخش کشاورزی در انجام پروژههای تحقیقاتی است، روشی که ما در استان به جد پیگیری و عناوین پروژهها را به سازمان شیلات ایران معرفی میکنیم.
اکبری عنوان کرد: براساس عناوین احصاشده اعتبارات این پروژهها توسط مؤسسه انجام میشود و مهمترین کاری که در استان مرکزی اجرا میشود پیشنهاد عناوین از اعتبارات پژوهشی در قالب موافقتنامههای عمرانی استان مرکزی در حوزه شیلات است.
وی افزود: اغلب پیشنهادها مورد موافقت سازمان برنامه و بودجه استان قرارگرفته و اعتبارات پیشبینی شده که در نهایت براساس برگزاری مناقصه شرکتهای دانشبنیان یا مؤسسات تحقیقاتی شرکت میکنند و با برنده شدن طرح را انجام میدهند و بعضاً چنین فعالیتهایی را یک شرکت خاص میتواند انجام دهد که آن هم براساس ضوابط اداری پیگیری و به صورت ترک تشریفات توسط مؤسسات تحقیقاتی واگذار انجام میشود.
انتهای پیام/